Pileći file sa pesto sosom i krem sirom iz friteze na vrući zrak

Pileći file sa pesto sosom i krem sirom iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Sigurno postoje brojni načini za pripremu piletine i šparoga, ali njihovo kuhanje u fritezi može biti najprikladnija i najzdravija dostupna opcija.

Korak 1

Šparoge pouljite sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite na stranu.

Korak 2

Položite pileći file ravno na dasku za rezanje.

Korak 3

Oštrim nožem izrežite džep u pilećim fileu dovoljno dubok da se napuni.

Korak 4

U manju zdjelu dodajte krem sir, pesto i parmezan. Izmiješajte.

Korak 5

Kašikom sipajte smjesu za punjenje u džepove.

Korak 6

Pileći file prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite aleva paprikom i solju i biberom po ukusu.

Korak 7

Fritezu na vrući zrak zagrijte na 180°C.

Korak 8

Stavite šparoge na dno odeljka friteze, a zatim položite piletinu na vrh šparoga.

Korak 9

Pecite 18-22 minuta. Poslužite i uživajte!

Pogledajte još