- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano

-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Sigurno postoje brojni načini za pripremu piletine i šparoga, ali njihovo kuhanje u fritezi može biti najprikladnija i najzdravija dostupna opcija.
Šparoge pouljite sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite na stranu.
Položite pileći file ravno na dasku za rezanje.
Oštrim nožem izrežite džep u pilećim fileu dovoljno dubok da se napuni.
U manju zdjelu dodajte krem sir, pesto i parmezan. Izmiješajte.
Kašikom sipajte smjesu za punjenje u džepove.
Pileći file prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite aleva paprikom i solju i biberom po ukusu.
Fritezu na vrući zrak zagrijte na 180°C.
Stavite šparoge na dno odeljka friteze, a zatim položite piletinu na vrh šparoga.
Pecite 18-22 minuta. Poslužite i uživajte!
Pileći file sa pesto sosom i krem sirom iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
Sigurno postoje brojni načini za pripremu piletine i šparoga, ali njihovo kuhanje u fritezi može biti najprikladnija i najzdravija dostupna opcija.

Šparoge pouljite sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite na stranu.

Položite pileći file ravno na dasku za rezanje.

Oštrim nožem izrežite džep u pilećim fileu dovoljno dubok da se napuni.

U manju zdjelu dodajte krem sir, pesto i parmezan. Izmiješajte.

Kašikom sipajte smjesu za punjenje u džepove.

Pileći file prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite aleva paprikom i solju i biberom po ukusu.

Fritezu na vrući zrak zagrijte na 180°C.

Stavite šparoge na dno odeljka friteze, a zatim položite piletinu na vrh šparoga.

Pecite 18-22 minuta. Poslužite i uživajte!